x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarmeria amendează participanții la manifestațiile care nu au respectat măsurile sanitare

Jandarmeria amendează participanții la manifestațiile care nu au respectat măsurile sanitare

20 Mar 2021   •   19:13
Jandarmeria amendează participanții la manifestațiile care nu au respectat măsurile sanitare

Participanții la adunările publice care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate, anunță Jandarmeria București.

Jandarmeria adaugă că vor fi sancționați contravențional și organizatorii manifestațiilor publice de protest care au avut loc sâmbătă în Piața Victoriei și Piața Universității, pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile legale privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În București și în mai multe orașe au avut loc manifestații împotriva restricțiilor impuse de autorități. În București protestatarii s-au adunat în Piața Universității, fără a purta măști și fără a respecta măsurile de distanțare și prevenție. Manifestații asemănătoare au loc și în Cluj, Brașov, Constanța și Galați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest amenzi restricţii Covid-19