x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarmul erou: A găsit 50.000 de euro şi i-a restituit proprietarului

Jandarmul erou: A găsit 50.000 de euro şi i-a restituit proprietarului

de Gabriela Mladin    |    18 Feb 2011   •   14:23
Jandarmul erou: A găsit 50.000 de euro şi i-a restituit proprietarului

152665-jandam.jpgUn jandarm din Târgu-Jiu a descoperit lângă maşina sa, în parcare, o geantă. A deschis-o şi a văzut că în ea se afla suma de 50.000 de euro. Lângă bani, jandamul a mai descoperit şi câteva documente din care şi-a dat seama cine pierduse geanta. L-a căutat pe proprietar şi i-a restituit-o.

 Aurel Trăistaru este eroul zilei. A găsit o geantă plină cu bani şi a decis s-o restituie propritarului. Deşi are un salariu pe lună de doar câteva sute de lei, conduce o maşină de 15 ani vechime şi a găsit o adevărată avere, salariul lui pe 15 ani, plutonierul nu s-a gândit o clipă să ţină valiza de bani.

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile în Târgu-Jiu. Atunci, Aurel Trăistaru, plutonier la Inspectoratul de Jandarmi Gorj a găsit în parcarea din faţa blocului său geanta de bani. Bagajul se afla lângă maşina sa, l-a luat şi acasă l-a deschis. A rămas înmărmurit când a văzut atâţia bani. “Mi-a fost frică să-i şi număr, erau foarte mulţi. Am început să cercetez geanta şi am descoperit câteva documente lângă bani. Noroc că pe acte era scris numele proprietarului”, povesteşte jandarmul. Imediat a coborât în parcare, amintindu-şi că în blocul în care locuieşte se află sediul unei firme.

Deţinătorul banilor, un tânăr de 25 de ani

În timp ce jandarmul căuta proprietarul, acesta din urmă îşi căuta geanta. “Ne-am întâlnit şi omul de afaceri mi-a spus că tocmai primise un telefon când a coborât din maşină, era şi extrem de obosit şi a uitat, pur şi simplu, de bagaj”, îşi aminteşte plutonierul.

Omul de afaceri şi-a numărat banii şi i-a comunicat jandarmului că sunt toţi, nu lipseşte niciun ban. Patronul tocmai împrumutase banii de la o bancă. Acesta se numeşte Cosmin-Gheorghe Stroie, are 25 de ani şi deţinea în blocul în care locuieşte jandarmul sediul firmei, Construvida SRL din Târgu-Jiu. Pentru gestul său, jandamul va fi recompensat de superiorii săi cu un înscris de onoare.

×