x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jean Pădureanu rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei

Jean Pădureanu rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei

12 Iun 2014   •   12:11
Jean Pădureanu rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei

Magistraţii Tribunalului Ilfov au respins joi cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale depusă de Jean Pădureanu, condamnat la trei ani şi patru luni închisoare în dosarul transferurilor din fotbal, anunţă Agerpres. Decizia nu este definitivă, iar Jean Pădureanu poate face contestaţie. Pădureanu se află închis la Spitalul Penitenciarului Jilava, iar avocaţii acestuia au solicitat instanţei internarea fostului preşedinte al Clubului Gloria Bistriţa într-un spital de stat sub pază, motivând că este foarte bolnav şi are nevoie de un însoţitor permanent.

Avocatul Ion Cazacu a depus în instanţă documente medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă. De asemenea, avocatul susţine că Jean Pădureanu 'uită lucruri elementare, cum ar fi să cumpere alimente din curtea penitenciarului'.

În timpul procesului, Tribunalul Ilfov a dispus ca Jean Pădureanu să fie dus la INML pentru o expertiză medico-legală, care să stabilească dacă bolile de care suferă fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa fac necesară întreruperea executării pedepsei.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar la FC Dinamo - 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - 4 ani şi 8 luni. De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al Clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

×