x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jean Pădureanu va avea un regim de detenţie semideschis la Spitalul Penitenciarului Jilava

Jean Pădureanu va avea un regim de detenţie semideschis la Spitalul Penitenciarului Jilava

de Agerpres    |    27 Mar 2014   •   16:57
Jean Pădureanu va avea un regim de detenţie semideschis la Spitalul Penitenciarului Jilava

O comisie de la Spitalul Penitenciarului Jilava a decis joi ca fostul preşedinte al clubului Gloria Bistriţa Jean Pădureanu să execute pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor în regim semideschis.

Jean Pădureanu a depus o cerere de întrerupere a executării pedepsei, invocând probleme de sănătate, cerere care ar fi trebuit să se judece joi la Tribunalul Ilfov, însă această instanţă a amânat procesul pentru data de 22 mai, deoarece INML nu a finalizat o expertiză medicală.

Avocatul a solicitat în instanţă ca INML să stabilească dacă fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa are nevoie de însoţitor, susţinând că acesta suferă de Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă.

Pe 4 martie, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua - la 3 ani şi 6 luni de detenţie, Cristian Borcea, fost acţionar al FC Dinamo - la 6 ani şi 4 luni, Ioan Becali - la 6 ani şi 4 luni, Victor Becali - la 4 ani şi 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în acelaşi dosar, Gheorghe Popescu - la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Neţoiu - la 3 ani şi 4 luni de detenţie cu executare.

Cu excepţia lui Jean Pădureanu, ceilalţi condamnaţi îşi vor executa pedepsele în regim de detenţie închis.

×