x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecarea cererii lui Mircea Băsescu, de revocare a arestării preventive, devansată. Noul termen este 15 iulie

Judecarea cererii lui Mircea Băsescu, de revocare a arestării preventive, devansată. Noul termen este 15 iulie

10 Iul 2014   •   14:36
Judecarea cererii lui Mircea Băsescu, de revocare a arestării preventive, devansată. Noul termen este 15 iulie

Cererea de revocare a măsurii arestării preventive depusă de Mircea Băsescu se judecă mai devreme la Tribunalul Bucureşti, noul termen fiind stabilit pentru 15 iulie, potrivit Agerpres. Iniţial, instanţa stabilise pentru 21 iulie dezbaterea acestei cereri, însă avocaţii lui Mircea Băsescu au solicitat preschimbarea termenului.

Mircea Băsescu a fost arestat pe 20 iunie, împreună cu Mircea Căpăţînă, el fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită Bercea Mondial, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

La începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Căpăţînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă şi în schimbul promisiunii că banii vor fi daţi mai departe lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Bercea Mondial şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a dat şi suma de 350.000 de euro lui Marian Căpăţînă.

Intervalul în care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Căpăţînă este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de Bercea Mondial) şi 22 februarie 2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond).

Din suma totală de 600.000 de euro, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influenţa pe care o are asupra magistraţilor, poate obţine o soluţie favorabilă pentru Bercea Mondial, adică va obţine fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

×