x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecarea emiterii unui nou mandat pentru Necolaiciuc, amânată

Judecarea emiterii unui nou mandat pentru Necolaiciuc, amânată

09 Iul 2009   •   00:00

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au amânat, astăzi, pentru data de 14 iulie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de emitere a unui nou mandat de arestare pentru fostul director CN CFR Mihai Necolaiciuc, deoarece avocatul acestuia nu a putut fi prezent la proces.



Judecătoria sectorului 1 al Capitalei a emis două mandate de arestare pe numele lui Necolaiciuc, acesta fiind trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare, pentru achiziţiile defectuoase făcute când se afla la conducerea CN CFR, achiziţii ce au dus la prejudicierea societăţii, scrie Agerpres.

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, estima, pe 24 iunie, că cererea de extrădare în cazul lui Mihai Necolaiciuc va fi prezentată judecătorilor americani în jurul datei de 22 august. El preciza că procedura de extrădare a lui Mihai Necolaiciuc a fost iniţiată de MJ în februarie 2008.

Fostul director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române Mihai Necolaiciuc a fost trimis în judecată, în luna februarie 2009, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator