x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecarea întreruperii executării pedepsei în cazul Năstase, amânată pentru 5 iulie

Judecarea întreruperii executării pedepsei în cazul Năstase, amânată pentru 5 iulie

28 Iun 2012   •   06:27
Judecarea întreruperii executării pedepsei în cazul Năstase, amânată pentru 5 iulie

UPDATE 13:52 - Judecarea cererii de intrerupere a executarii pedepsei a lui Adrian Nastase s-a amanat pentru data de 5 iulie, motivul fiind lipsa de procedura cu fostul premier, care ar fi trebuit adus de la Penitenciarul Rahova la sedinta de judecata, de la Tribunalul Bucuresti.

UPDATE 13:10 - Sedinta de judecta a fost reluata.

UPDATE 12:30 - Sedinta de judecata in cazul privind amanarea executarii pedepsei in cazul lui Adrian Nastase a fost suspendata de judecator, ca urmare a solicitarii DNA privind verificarea modului de atribuire aleatorie a dosarului catre judecatoarea Elena Burlan. Aceasta din urma este cea care l-a achitat pe doctorul Serban Bradisteanu de faptele de coruptie.

Avocatii au solicitat recalificarea cererii inaintata instantei, respectiv de transformare din solicitare de amanare a executarii pedepsei in cerere de intrerupere a executarii pedepsei. Procurorul DNA s-a opus, precizand ca cele doua cereri au premise si proceduri diferite.

UPDATE 12:19 - Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a solicitat ca Adrian Nastase sa fie adus in fata instantei, apreciind ca in absenta condamnatului procedura nu ar fi indeplinita, in timp ce ANP a inaintat actele de dovedire a indeplinirii procedurii de citare in acest caz.

UPDATE 12:09 - Judecatoarea Elena Burlan, de la Tribunalul Bucuresti a inceput judecarea cererii de amanare a executarii pedepsei lui Adrian Nastase.

Tribunalul Bucuresti va judeca astazi cererea de amanare a executarii pedepsei in cazul fostului premier Adrian Nastase. Avocatul fostului premier, Lucian Bolcas, a declarat ca a fost depusa si o cerere de intrerupere de executarii pedepsei lui Adrian Nastase motivata de situatia extraordinara in care se afla Nastase, conditii ce s-ar putea rasfrange in mod negativ si asupra familiei acestuia.

"Cererea a fost motivata de conditii speciale provocate de getul dramatic pe care il cunoastem cu totii, pentru el si pentru familia sa. Cererea este formulata si in numele doamnei Dana Nastase. In acest caz intreruperea nu poate fi mai mare de trei luni de zile", a declarat Bolcas.

Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Nastase, Ioan Cazacu, a anuntat, luni, ca a depus o cerere de contestatie in anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul 'Trofeul calitatii“.

Potrivit lui Cazacu, contestatia in anulare este o cale extraordinara ce se formuleaza dupa ce o hotarare ramane definitiva, care poate fi contestata numai in anumite puncte prevazute de legea penala, unul dintre aceste puncte fiind prescriptia raspunderii penale. Consecinta acestei actiuni poate fi redeschiderea cazului cu privire la acel aspect - daca in cauza, de exemplu, faptele sunt prescrise din punct de vedere al raspunderii penale.

Tribunalul Bucuresti a decis, marti, ca Adrian Nastase ca nu exista nicio piedica in punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei stabilite pentru fostul premier Adrian Nastase. Acesta a fost urcat intr-o ambulanta si a fost transportat marti seara la Penitenciarul Rahova.

×