x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoarea Carmen Mladen, eliberată de Curtea Apel Bucureşti

Judecătoarea Carmen Mladen, eliberată de Curtea Apel Bucureşti

15 Noi 2012   •   15:34

Judecătoarea Curţii de Apel Craiova Carmen Elena Mladen va fi pusă în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi, condamnarea ei la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată, cu un termen de încercare pe o perioadă de cinci ani şi şase luni.

'În baza art.350 alin.3 lit.b Cod procedură penală, dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Carmen Elena Mladen, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.19/UP din data de 14.VI.2012, emis de Curtea de Apel Secţia a II-a Penală, dacă nu este arestată în altă cauză', se arată în minuta deciziei CAB, potrivit Agerpres.

De asemenea, CAB a dispus ca judecătoarea Carmen Elena Mladen, suspendată din funcţie, să nu intre în legătură cu partea vătămată Catrinoiu Matei şi familia acestuia.

În plus, judecătoarea este obligată să se prezinte trimestrial la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

Tot joi, magistraţii CAB l-au condamnat la o pedeapsă de doi ani cu suspendare condiţionată, cu un termen de încercare pe o perioadă de patru ani, pe complicele judecătoarei, Ionel Stoian.

CAB a mai decis obligarea inculpaţilor la plata sumei de câte 1.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 6 iulie Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Carmen Elena Mladen, judecător la Curtea de Apel Craiova, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei şi complicele judecătoarei, Ionel Stoian.

Potrivit DNA, în perioada 28 mai - 12 iunie, Mladen şi Ionel Stoian au constrâns un bărbat, în mod repetat, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare. În această modalitate, cei doi au urmărit obţinerea, în mod injust, a sumei de 5.000 euro de la bărbatul respectiv, banii fiind primiţi pe 13 iunie de judecătoare.

CSM a încuviinţat, pe 13 iunie, măsura reţinerii şi arestării preventive a judecătoarei Carmen Mladen.


×