x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecător din București, sancționat disciplinar de Inspecția Judiciară

Judecător din București, sancționat disciplinar de Inspecția Judiciară

01 Oct 2015   •   11:52
Judecător din București, sancționat disciplinar de Inspecția Judiciară
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiune disciplinară faţă de judecătoarea Irina Elena Leonte de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care a amânat pronunţarea, pentru perioade cuprinse între o săptămână şi 8 luni, într-un număr de 611 cauze.

"Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus, prin rezoluţia din data de 28 septembrie, exercitarea acţiunii disciplinare faţă de doamna Irina Elena Leonte, judecător la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), teza I - 'nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor' din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată", se arată într-un comunicat al IJ transmis joi AGERPRES.

Sursa citată precizează că, în motivarea acţiunii disciplinare, s-a reţinut faptul că judecătorul a amânat pronunţarea pentru perioade cuprinse între o săptămână şi 8 luni în 611 cauze.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

×