x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoria Râmnicu Vâlcea cere revocarea din CSM a judecătorului Cristi Dănileţ

Judecătoria Râmnicu Vâlcea cere revocarea din CSM a judecătorului Cristi Dănileţ

07 Ian 2013   •   15:58
Judecătoria Râmnicu Vâlcea cere revocarea din CSM a judecătorului Cristi Dănileţ
Sursa foto: Intact Images/Dragos Stoica

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanșat procedura de revocare a jucătorului Cristi Dănileț din CSM, care și-a depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului. Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cerarea majorității instanțelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor in funcție.

"În şedinţa din data de 7 ianuarie 2013, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, hotărând revocarea domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătoriilor, a declanşat procedura de revocare a acestuia, în condiţiile art. 55 alin. 4 din Legea 317/2004, republicată. Potrivit acestui text de lege, un membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în funcţie", se arată într-un comunicat al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, citat de Agerpres.

Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat că Danileţ şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile de membru al CSM prin faptul că a participat activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii CSM şi prin declaraţiile ale publice a lăsat impresia că urmăreşte mai degrabă să-şi promoveze propria imagine decât interesele judecătorilor.

"În esenţă, Adunarea Generală a Judecătorilor a considerat că domnul judecător Cristi Vasilică Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură, iar poziţiile sale publice exprimate recent au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării mai degrabă în alte scopuri precum, fără a fi singurul, cel al promovării propriei sale imagini decât a intereselor judecătorilor români", precizează comunicatul citat.

Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor va fi transmisă celorlalte instanţe de acelaşi grad, în vederea continuării procedurii de revocare. Totodată, prin aceeaşi hotărâre s-a respins propunerea de revocare din funcţia de membru al Consiliului a judecătorului Marius Badea Tudose, ales, de asemenea, din partea judecătoriilor, se mai arată în comunicat.

×