x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorii îi permit fostului lider sindical, Marius Petcu, să meargă la...băi de nămol!

Judecătorii îi permit fostului lider sindical, Marius Petcu, să meargă la...băi de nămol!

13 Aug 2012   •   13:31
Judecătorii îi permit fostului lider sindical, Marius Petcu, să meargă la...băi de nămol!

Judecatorii instantei supreme i-au ridicat, temporar, controlul judiciar impus fostului lider al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, Marius Petcu, pentru ca acesta sa poata parasi Capitala timp de doua saptamani, pentru a merge la tratament la Techirghiol.

Procesul acestuia se afla in faza recursului la aceasta instanta, iar Petcu le-a cerut judecatorilor ICCJ ridicarea temporara a controlului judiciar, masura preventiva potrivit careia sindicalistul nu are voie sa paraseasca municipiul Bucuresti.

Judecatorii au admis aceasta cerere si ii permit fostului lider sindical sa plece din Bucuresti in perioada 15-31 august.

Marius Petcu - care este judecat in libertate, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare pentru fapte de coruptie si le-a spus judecatorilor ca doreste sa mearga in aceasta perioada la Techirghiol pentru tratament.

In 21 aprilie 2012, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Marius Petcu, pentru luare de mita, in forma continuata.

Procurorii au stabilit ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre firma acestuia a unui contract de executie lucrari.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov".

×