x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Costiniu, la un pas de arest

Judecătorul Costiniu, la un pas de arest

de Violeta Fotache    |    07 Apr 2010   •   00:00



Implicarea de natură publică a unor judecători în cazul de corupţie "a la Cătălin Voicu" nu putea rămâne fără urmări în ceea ce priveşte libertatea acestora, mai ales după arestarea parlamentarului.

Surse judiciare ne-au precizat că miercuri la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost avizată propunerea de arestare preventivă a magistratului Florin Costiniu, şeful Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Oficial însă, CSM "nici nu confirmă, nici nu infirmă" emiterea unui asemenea aviz.

Reamintim că în dosarul parlamentarului Cătălin Voicu, arestat pentru corupţie la 30 martie, au fost deja puşi sub învinuire şi audiaţi judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa, ambii magistraţi la cea mai înalta instanţă românească. Urmărit penal din decembrie 2009, pentru complicitate la trafic de influenţă, Florin Costiniu este acuzat că - la cererea parlamentarului Voicu - ar fi intervenit (fără succes) pe lângă judecători de la instanţa supremă pentru a-i "rezolva" favorabil afaceristului Costel Căşuneanu un proces aflat pe rolul curţii. Precizăm că atitudinea judecătorului a generat protestul a peste 400 de magistraţi din ţară care au cerut Consiliului să asigure respectarea valorilor profesiei şi să-i suspende pe cei doi magistraţi din funcţii. Aceste cereri vor fi analizate în şedinţa plenului CSM de joi.


AUDIAT ŞI ARESTAT?
Din nou sursele judiciare sunt cele care dau ca moment posibil al reţinerii judecătorului Florin Costiniu chiar ziua de joi, când acesta ar fi fost citat pentru audieri la DNA, ca şi afaceriştii Costel Căşuneanu - principal mituitor în viziunea anchetatorilor - şi Marius Locic. Dacă acest lucru se va petrece, pentru judecătorul Costiniu va fi "joia neagră" în care va fi dus la confraţii săi de la instanţa supremă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: observator