x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Cristi Danileţ, la un pas de revocarea din CSM. Peste 90 de instanţe din ţară, favorabile excluderii

Judecătorul Cristi Danileţ, la un pas de revocarea din CSM. Peste 90 de instanţe din ţară, favorabile excluderii

21 Ian 2013   •   11:09
Judecătorul Cristi Danileţ, la un pas de revocarea din CSM. Peste 90 de instanţe din ţară, favorabile excluderii
Sursa foto: Intact Images/Dragos Stoica

Judecătorul Cristi Danileţ îşi va pierde, cel mai probabil locul din Consiliul Superior al Magistraturii, după ce peste 90 de instanţe din ţară s-au pronunţat în favoarea excluderii magistratului din acest for, au declarat pentru Agerpres surse judiciare din cadrul Judecătoriei Vâlcea.

Potrivit aceloraşi surse judiciare, un număr de 123 de instanţe s-au întrunit şi s-au pronunţat în legătură cu revocarea lui Danileţ din CSM, dintre acestea 92 fiind favorabile demersului, numărul minim de instanţe care trebuiau să se întrunească fiind de 89.

Judecătoria Vâlcea este cea care a declanşat procedura de revocarea a lui Cristi Danileţ din CSM şi, potrivit legii, centralizează voturile adunărilor generale ale celorlalte judecătorii din ţară, urmând ca după adunarea rezultatelor să le transmită plenului CSM pentru a luat act de decizia majorităţii instanţelor. Pentru revocarea unor membri CSM este nevoie de jumătate plus unu din numărul instanţelor care i-au desemnat în Consiliu.

Judecătorul Cristi Danileţ este unul dintre membrii CSM care şi-au depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

×
Subiecte în articol: Cristi Danilet revocare csm