x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalisti romani, retinuti de politie

Jurnalisti romani, retinuti de politie

16 Feb 2005   •   00:00

Doi jurnalisti ai postului Prima TV, trimisi la meciul Valencia - Steaua, disputat aseara in prima mansa a "16"-milor Cupei UEFA, au fost arestati si sechestrati o ora si jumatate de politia de frontiera spaniola fara sa li se ofere nici o explicatie.

"VINOVATII". Dan Ionescu (dreapta) si Vali Dumitrachescu
Reporterul Dan Ionescu si operatorul Valeriu Dumitrachescu au plecat cu trenul din Milano marti la ora 17:00. Ieri-dimineata la ora 6:00 au ajuns la granita dintre Franta si Spania, unde ar fi trebuit sa schimbe trenul. In gara de la Portbou, localitatea de pe partea spaniola a granitei, au fost abordati de un politist de frontiera spaniol, care i-a retinut fara prea multe explicatii.

POVESTIRE. "Eram in sala de asteptare, iar colegul meu la coada la bilete. Mi-a cerut pasaportul si cand a vazut ca sunt roman mi-a zis sa merg cu el. In drum spre sectie l-a tras de la coada si pe Vali. Ne-a confiscat biletele si acreditarile si ne-a retinut pasapoartele", a declarat Ionescu. Ajunsi la sectia de politie, cei doi au fost bagati imediat intr-o camera alaturi de infractori si tinuti "ca niste vite acolo, nu a contat ca eram ziaristi", a spus Dumitrachescu. Dupa aproximativ o ora, cei doi au fost expulzati in Franta, la Cerb"re. Politistii francezi le-au verificat pasapoartele si i-au eliberat imediat, precizand ca nu au nici un motiv sa-i retina.

Prima TV a luat legatura cu consulul Romaniei din Spania pentru o pozitie oficiala. Cei doi jurnalisti au fost anuntati prin telefon de colegii din tara, in jurul pranzului, ca pot intra in Spania si ca problema s-a rezolvat.

×
Subiecte în articol: observator