x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalul "secret" al Elenei Udrea: "L-am sunat imediat pe Presedinte... "

Jurnalul "secret" al Elenei Udrea: "L-am sunat imediat pe Presedinte... "

07 Mar 2015   •   10:50
Jurnalul "secret" al Elenei Udrea: "L-am sunat imediat pe Presedinte... "

Jurnalul Elenei Udrea, incredintat chiar de cea care l-a scris lui Ion Cristoiu, tocmai pentru siguranta faptului ca acesta va avea dibacia in a-l face sa-si piarda din calificativul "secret" pe care toata lumea i-l atasase, iteste la zi de sambata un prim capitol de "dezvaluiri" .

Cristoiu marturiseste ca ideea publicarii acestui fragment din jurnal a fost luata cu de la sine putere si considera actul ca fiind exceptional, desi vorbeste de lucruri pe care toata presa le stie si le comenteaza de cand lumea: cum sosirea la DNA este anuntata presei, mai ceva ca prezenta starurilor pe covorul rosu de la Oscar.

In acest prim episod Udrea se plange de faptul ca in relatia cu DNA-ul nu a avut parte de un tratament preferential, despre care are cunostinta ca altii ar fi beneficiat, si ca s-ar fi dorit expunerea sa intr-un spectacol mediatic.
Dar in aceasta noua tentativa de a poza in victima, demersul Elenei Udrea, prin blogul lui Ion Cristoiu, un alt element reuseste sa atraga atentia, demonstrand inca o data relatia privilegiata a fostei blonde de la Cotroceni cu fostul presedinte Traian Basescu.
Udrea povesteste cum, in momentul in care a fost citata la DNA, ca martor in dosarul lui Gheorghe Stefan, s-a consultat cu Traian Basescu si cum fostul presedinte a sfatuit-o cum sa intre in institutie fara ca presa sa bage de seama.
Cum pe vremea in care ne prezida Traian Basescu le stia pe toate, sau afirma acest lucru, este evident ca Basescu avea idee si despre cum poti sa patrunzi in cladirea DNA fara ca nimeni sa remarce: prin intrarea laterala. Cumva a apelat si el la aceasta solutie candva?

"De fapt am jucat cu DNA împotriva mea de la început. M-au chemat să declar ca martor într-un dosar cu Gheorghe Ștefan, spunînd că era de maximă urgență audierea mea. Nu s-a închis nici pînă acum. (dosarul, pînă cînd scrie Jurnalul Elena Udrea, mult după alegeri n.n). Dar eu am fost la DNA cu toată presa așteptîndu-mă acolo înainte de prima zi de campanie. (…).

La DNA m-au chemat într-o miercuri pentru vineri. Le-am spus că vin luni dimineața la ora 9, pentru că la ora 11 urma să merg la Ambasada SUA. Dar să nu cheme presa. Mi-a spus procurorul că ei nu cheamă presa, că vine singură. Dar eu știu că vine doar cînd află, de cele mai ori din interior, că vine cineva care trebuie expus public.

L-am sunat imediat pe Președinte, pentru că mi s-a părut evident că se încearcă compromiterea mea. ( …) Președintele mi-a zis că pot intra pe prin lateral, pentru a evita un scandal de presă. (..)

Am cerut prelungirea datei pînă miercuri, la ora 19. Era mai sigur ca discreție. L-am sunat pe cel care răspundea de dosar, a fost amabil, a zis că este OK. și că ne confirmăm marți. Ne-am confirmat marți, apoi miercuri urma să-l sun cu cinci minute înainte să ajung. Cînd am plecat spre ei (…) De pe drum am sunat să le spun că mă apropii. Mi s-a spus că nu pot intra prin lateral, pentru că n-a fost aprobată cererea de conducerea instituției! Am intrat prin față, pe unde era toată presa chemată. ( …) De ce presă și de ce nu am știut dinainte că nu pot intra prin lateral, cum fac mulți alții? ", scrie in jurnalul din ce in ce mai putin secret al Elenei Udrea.

×