x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis vizitează astăzi Parcul Național ,,Piatra Craiului”

Klaus Iohannis vizitează astăzi Parcul Național ,,Piatra Craiului”

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   10:30
Klaus Iohannis vizitează astăzi Parcul Național ,,Piatra Craiului”

Președintele Klaus Iohannis vizitează miercuri, de la ora 11.00, Parcul Național ,,Piatra Craiului”, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei Europene a Parcurilor Naționale, anunță Administrația Prezidențială.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va vizita miercuri, 22 mai 2024, Parcul Național , cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei Europene a Parcurilor Naționale, care va fi marcată pe 24 mai. Sprijinirea politicilor publice care asigură protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea activităților educative în natură au reprezentat permanent priorități ale Președintelui României. Prin participarea la evenimentul de miercuri, președintele Klaus Iohannis evidențiază importanța conservării patrimoniului natural și rolul parcurilor naționale pentru activitățile educative și de conștientizare, precum și pentru recreere, cu condiția adoptării unui comportament responsabil cu natura”, transmite Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, în cadrul vizitei, Iohannis va avea discuții cu autoritățile centrale relevante privind protecția mediului, conservarea biodiversității și promovarea educației pentru mediu. De asemenea, el se va întâlni și cu directorii de parcuri naționale și naturale din diverse regiuni ale țării, reuniți la Parcul Național ,,Piatra Craiului”.

„Pe agenda discuțiilor vor fi teme care necesită o abordare și un efort coordonat la nivel național, precum creșterea accesului publicului larg la parcurile naționale și naturale, desfășurarea programelor educative în parcuri, precum implementarea Programului Național . Alte puncte de interes includ stabilirea unui cadru național pentru protejarea biodiversității, pentru conservarea integrității ecosistemelor și peisajelor, precum și pentru administrarea optimă a parcurilor naționale și naturale”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

×