x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laszlo Borbely: Ordonanţa privind drepturile de autor va fi modificată

Laszlo Borbely: Ordonanţa privind drepturile de autor va fi modificată

01 Sep 2010   •   00:00
Laszlo Borbely: Ordonanţa privind drepturile de autor va fi modificată

Guvernul va modifica săptămâna viitoare normele de aplicare a OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente drepturilor de autor, astfel încât angajatorul, nu cetăţeanul, va fi obligat să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Un act normativ pentru modificarea ordonanţei de urgenţă şi normelor de aplicare a fost discutat într-o primă lectură miercuri, în şedinţa Guvernului, iar documentul va intra zilele acestea pe circuitul de avizare, iar săptămâna viitoare modificările vor fi adoptate într-o nouă şedinţă a Executivului", a afirmat Borbely, potrivit Mediafax.

Borbely, ministru al Mediului şi vicepreşedinte executiv la UDMR, a afirmat marţi că Uniunea a cerut Guvernului modificarea normelor de aplicare a OUG 58/2010, în sensul ca nu cetăţeanul, ci angajatorul să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile.

Potrivit acestuia, propunerea Uniunii a fost acceptată ca principiu şi premierul a cerut ministrului Finanţelor ca, în şedinţa de miercuri, să vină cu aceste propuneri de modificare.

Tot marţi, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că ordonanţa de urgenţă respectivă nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line.


×
Subiecte în articol: observator