x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Laura Codruţa Kovesi la DNA iar Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general, propunerile lui Victor Ponta

Laura Codruţa Kovesi la DNA iar Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general, propunerile lui Victor Ponta

03 Apr 2013   •   10:16
Laura Codruţa Kovesi la DNA iar Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general, propunerile lui Victor Ponta
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Laura Codruţa Kovesi a fost propusă miercuri de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Tiberiu Niţu - pentru postul de procuror general.

De asemenea, Alina-Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, iar Elena Giorgiana Hosu - ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Propunerile au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, al cărui aviz este necesar, conform procedurii.
"Având în vedere că pe 3 aprilie 2013 expiră mandatul interimar al domnului Daniel Morar, iar legea nu prevede posibilitatea prelungirii acestuia de către CSM, situaţie care poate atrage nelegalitatea actelor emise de acum înainte de către Ministerul Public, în baza articolului 54, alin. 1 din Legea 303/2004, care prevede că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim adjunctul acestuia, procurorul şef al DNA, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al DIICOT, adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, în baza mandatului strict limitat pe care mi l-am asumat (...) doresc să vă înaintez spre avizare următoarele propuneri", se arată în scrisoarea adresată de premierul Victor Ponta preşedintelui CSM, Oana Schmidt-Hăineală.

Tiberiu Niţă a fost propus de Victor Ponta pentru postul de procuror general al PÎCCJ, Dimitrie Bogdan Licu pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general, iar Codruţ Olaru - adjunct al procurorului general.

Kovesi a fost propusă procuror şef al DNA, Alina-Mihaela Bica - procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, iar Elena Giorgiana Hosu - ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

"Luând act de poziţia exprimată, în cadrul discuţiilor informale de către membrii Secţiei de procurori a CSM, vă rog să dispuneţi asupra propunerilor de mai sus, conform atribuţiilor conferite fiecărei instituţii în baza prevederilor constituţionale şi legale", se mai arată în scrisoarea adresată şefei CSM.

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi tiberiu nitu