x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lăzăroiu: Mărim taxele dacă legile austerităţii vor fi declarate neconstituţionale

Lăzăroiu: Mărim taxele dacă legile austerităţii vor fi declarate neconstituţionale

24 Iun 2010   •   00:00

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, pentru realitatea.net, că nu se poate estima care va fi decizia Curţii Constituţionale în legătură cu legile austerităţii, ultimele decizii ale acestei instituţii rezervând numeroase surprize.

"E clar că este o decizie dificlă. Sunt cam cinci contestaţii. Se judecă probabil mai greu. Este o decizie foarte importantă şi de ea depinde ce se va întâmpla pe viitor în România. Dacă soluţia este declarată neconstituţională, atunci avem soluţia a doua, care este o soluţie, dar mai proastă: majorarea taxelor. Problema deficitului pe care nu îl mai putem în momentul ăsta acoperi, rămâne, indiferent ce va decide Curtea", a declarat Lăzăroiu.

Lăzăroiu a mai declarat că România are nevoie în continuare de acord cu FMI: "Ar fi un dezastru pentru România să nu mai avem un acord cu FMI, în condiţiile în care vedeţi ce se întâmplă pe piaţa internaţională".

Lăzăroiu spune că nimeni nu ştie în acest moment care va fi decizia Curţii. "În ultimii ani, am urmărit deciziile Curţii şi au fost surprize. Nu cred că în momentul ăsta putem spune care va fi decizia Curţii. Dacă ar fi aşa de simplu, un vot politic, ar fi temrminat foarte repede", a mai declarat Lăzăroiu.

×
Subiecte în articol: observator