x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea Poliţiei Locale este discutată de primari la Băile Olăneşti

Legea Poliţiei Locale este discutată de primari la Băile Olăneşti

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Ian 2010   •   00:00
Legea Poliţiei Locale este discutată de primari la Băile Olăneşti

Adunarea trimestrială a Colegiului Director al Asociaţiei Oraşelor din România va avea ca principal scop discuţiile pe tema "Legea Poliţiei Locale". Conform primarului staţiunii vâlcene, Gheorghe Ciucă, întâlnirea se va produce la Hotelul "Parâng".



La întâlnirea programată să înceapă astăzi sunt aşteptaţi 20 de primari de oraşe din regiunea Olteniei. "Faptul că Băile Olăneşti este gazdă a acestei reuniuni naţionale este un lucru bun, consider eu. Vom putea să explicăm strategiile de dezvoltare pentru fiecare oraş, modalităţi privind descentralizarea, atragerea de investiţii, urbanism, antropologie socială, şi stabilirea unei autonomii privind decizii ale unor instituţii cum ar fi poliţia locală. Nu în în ultimul rând, sănătatea şi învăţământul", a decalrat Gheorghe Ciucă, membru al acestei asociaţii.

Asociaţia Oraşelor din România include toate centrele urbane care nu sunt declarate municipii şi se reuneşte de patru ori pe an, pentru a discuta strategii şi proiecte comune. Colegiul Director al Asociaţiei include 17 membrii, preşedinte fiind Teodor Dumitru Banciu, primarul oraşului sibian Sălişte.  "Suntem o voce comună care putem propune amendamente la legi edilitare, la legi privind urbanismul, taxe, impozite, să discutăm despre spaţiile verzi, absorbţia forţei de muncă. Sunt oraşe sărace şi oraşe bogate, oraşe proaspăt declarate sau oraşe care tind spre titulatura de municipii, aşadar este un grup eterogen, dar schimbul de exeperienţa este baza acestor întâlniri, probleme unora pot fi evitate de alţii, succesele pot fi modele" a mai spus Ciucă, citat de Agerpres. Ultima reuniune a Asociaţiei Oraşelor din România a fost organizată în perioada 17 - 20 septembrie 2009, la Geoagiu Băi, în judeţul Hunedoara.

×
Subiecte în articol: observator