x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legea privind acordarea unei zile libere la vaccinare a fost promulgată

Legea privind acordarea unei zile libere la vaccinare a fost promulgată

23 Iul 2021   •   15:09
Legea privind acordarea unei zile libere la vaccinare a fost promulgată
Sursa foto: Lucian Alecu

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită, în baza legii care a fost promulgată, vineri, de președintele Klaus Iohannis.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare și nu sunt incluse în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat.

Și studenții și elevii sunt răsplătiți dacă se vaccinează. Beneficiază de o zi în care nu trebuie să frecventeze cursurile școlare.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti“, se specifică în actul normativ.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinare zi libera