x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legi returnate Parlamentului

Legi returnate Parlamentului

de Adriana Duţulescu    |    02 Noi 2010   •   00:00
Legi returnate Parlamentului
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis la Parlament legile care prevăd reducerea TVA la 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.



"În cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.) le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greşeală. Da, le voi trimite înapoi la Parlament pentru reexaminare şi pentru punere în concordanţă cu angajamentele internaţionale ale României şi cu nevoia de predictibilitate în fiscalitate", a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări referitoare la legile care prevăd reducerea TVA la 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei. Preşedintele Traian Băsescu a declarat şi luni seară, la TVR 1, că nu va promulga legile care prevăd reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că nu crede că cele două acte normative au fost votate "din greşeală" de parlamentarii din arcul puterii. Preşedintele a spus că a discutat cu reprezentanţii FMI despre cele prevăzute în aceste legi.

"I-am asigurat că nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce înseamnă că nu voi promulga legile", a spus Băsescu. El a adăugat că legile sunt scrise prost. De asemenea, şeful statului a spus că negocierile pentru un nou acord cu FMI, Banca Mondială şi UE vor începe în ianuarie, urmând ca, în cazul în care se va ajunge la o formă convenabilă, acesta să vină în continuarea actualului acord, care se încheie în aprilie 2011. "Nu vă pot da detalii, dar vă pot spune că, în baza acordului majorităţii, vom începe negocierile pentru un nou acord cu FMI, BM şi UE în luna ianuarie, în aşa fel încât, în cazul în care vom ajunge la o formă convenabilă României, acordul să intre în vigoare în continuarea celui care se termină în luna aprilie, dacă, prin îndeplinirea condiţionalităţilor, acordul va fi dus până în luna aprilie", a spus Traian Băsescu. El a adăugat că este optimist că România va duce la îndeplinire acordul actual prin îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor.

Băsescu a făcut aceste declaraţii după terminarea discuţiilor cu PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi, în contextul în care luni seară, la TVR, şeful statului numise majoritatea guvernamentală drept "toxică". De altfel, liderii UDMR şi ai minorităţilor i-au reproşat lui Băsescu această etichetă, plus lipsa de coerenţă a activităţii guvernamentale.

×
Subiecte în articol: observator