x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lemnele de foc s-au scumpit! La iarnă românii vor plăti mai mult pentru căldură

Lemnele de foc s-au scumpit! La iarnă românii vor plăti mai mult pentru căldură

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   19:00
Lemnele de foc s-au scumpit! La iarnă românii vor plăti mai mult pentru căldură

Românii au început să-şi facă planuri pentru sezonul rece. Preţul unui metru cub de lemne pleacă de la 300 de lei şi ajunge până la aproape 1.000 de lei.

Mai scump cu 15% decât anul trecut, ce-i drept, dar mulţi dintre ei încearcă să se descurce cu voucherele pentru energie emise de stat, scrie Antena3CNN

An de an, direcţiile silvice din fiecare judeţ pregătesc o cantitate prestabilită de lemne, care va fi împărţită în mod egal celor care vor să achiziţioneze materia primă.

"Din cantiatea de materiale nosfasonat, circa 200 de mii m3 cât avem în 2023, asigurăm și necesar de lemn de foc în Mureș. Pe primele opt luni am vândut peste 30 de mii de m3, iar astăzi când vorbim la început de octombrie, avem 10 mii de m3 disponibili", a declarat Ilie Covrig, director Direcția Silvică Mureș.

Preţul, însă, variază în funcţie de calitatea calorică a lemnului, esenţa acestuia, dar şi dacă a fost cumpărat de la marginea pădurii sau a fost livrat până la casa beneficiarului. Mai mult decât atât, odată cu apropierea iernii, preţul creşte.

 

 

 

×
Subiecte în articol: lemne pret   iarnă