x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liberte, Egalite, Fraternite!

Liberte, Egalite, Fraternite!

de Dan Constantin    |    15 Ian 2017   •   20:41
Liberte, Egalite, Fraternite!

Ziua Franței 14 IULIE 2014 București. LA RECEPȚIA DE LA AMBASADA FRANTEI, Codruța Kovesi ,umăr la umăr cu Florian Coldea. O imagine greu de repetat după debarcarea generalului de la conducerea operativă a SRI.

Invitați de onoare la toate ceremoniilel oficiale, cei doi stâlpi ai statului de drept și siguranței naționale,, dădeau  bine” împreună. Tineri,plini de energie în combaterea corupției , decorați și luați ca model în țările partenere pentru posibile exemple de urmat,Kovesi și Coldea au fost în ultimii ani cel mai de temut cuplu instituțional din România. Președintele Băsescu era paralizat în acțiune și anihilat ca influență spre sfârșit de mandat; instanța supremă devenise partenerul binomului și prin extensie neconstituțională asigurată de Stanciu și camarila din ICCJ, putea să asigure sentințele comandate. Șefa DIICOT și Procurorul General sunt scosi din posturi fie în cătușe , fie prin demisie obligată; DGIPI este desființat prin arestarea șefilori, Guvernul Ponta este răsturnat cu focul Colectiv,alegerile prezidențiale sun manipulate, șefii de partide sunt numiți la ordinul SRI, Judecătorii Curții Constituționale devin piese de dosare absurde sau piese de șantajat.

,,Performanțele” democrației românești sunt  greu de imaginat fără contribuția celor doi. Tabloul ,,premianților” merită radiografiat și mereu pus în corelare cu tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul.

×