x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liderul PC către Băsescu: "Nu le mai mulţumiţi celor care îşi bat joc de România"

Liderul PC către Băsescu: "Nu le mai mulţumiţi celor care îşi bat joc de România"

27 Iul 2010   •   00:00

Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, i-a trimis ieri o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, în care îi cere să pună în discuţia CSAT provocări care se constituie în ameninţări la adresa siguranţei naţionale cum ar fi instigarea la proteste de stradă pentru obţinerea unei autonomii de tip Kosovo. Prezentăm integral textul scrisorii:



"Domnule preşedinte, vă atrag atenţia pe această cale asupra unor evenimente deosebit de grave care nu au avut parte de o reacţie serioasă din partea autorităţilor statului. Instigarea la proteste de stradă pentru obţinerea unei autonomii de tip Kosovo şi chemarea tuturor maghiarilor din Bazinul Carpatic pentru a duce la bun sfârşit lupta pentru autonomie sunt gesturi publice de o gravitate fără precedent, mai ales când vin din partea unui vicepreşedinte al Parlamentului European.

Credem că e de datoria dumneavoastră, ca garant al Constituţiei României şi, implicit, al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, să luaţi o atitudine fermă împotriva unor asemenea acţiuni chiar dacă vin de la persoane cărora le sunteţi dator pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte.

Ar trebui să folosiţi calitatea pe care o aveţi în cadrul CSAT pentru a pune în discuţie asemenea provocări care se constituie în ameninţări la adresa siguranţei naţionale. Nu jurnaliştii, ci extremiştii care doresc să pună în discuţie graniţele şi limba oficială a României sunt pericolele reale pentru statul român!

Voiam, la începutul acestei scrisori deschise, să vă solicit să luaţi măsuri concrete împotriva cetăţeanului Laszlo Tokes pentru atacul său împotriva suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Dar îmi dau seama că e inutil. Nu veţi face nimic. Nu vă mai cer, aşadar, să luaţi atitudine împotriva activităţilor extremiste ale lui Laszlo Tokes pentru că m-am convins că aveţi alte priorităţi. Vă mai cer doar atât, ca şi cetăţean al acestei ţări: nu le mai mulţumiţi celor care îşi bat joc de România. Dacă nu o puteţi apăra, măcar lăsaţi-o să sufere în tăcere".

×
Subiecte în articol: observator