x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Linia Feroviară Sibiu-Braşov, închisă

Linia Feroviară Sibiu-Braşov, închisă

de Elena Stan    |    13 Iul 2009   •   00:00

Circulaţia feroviară între Sibiu şi Braşov este închisă în totalitate după ce un pilon al podului peste pârâul Cârţa s-a înclinat din cauza volumului mare de apă, rezultat în urma ploilor căzute în ultimele 48 de ore.



Toţi călătorii din trenurile accelerat 826 şi 452, precum şi cei din trenul personal 2101, aflate în mers în momentul avarierii podului, au fost transbordaţi în gările Arpaş şi Porumbacu.  

"În continuare, circulaţia călătorilor se va face cu transbordare între Arpaş şi Porumbacu pentru trenurile de persoane, iar trenurile de rang superior vor fi deviate pe alte trasee. Călătorii vor fi aduşi cu autobuze din Arpaş până în Porumbacu şi invers, până când problemele vor fi rezolvate. Se pare că această problemă va fi de durată pentru că nu este uşor să faci reparaţii la un asemenea pod într-un timp scurt", a declarat Gheorghe Rădulescu, directorul Regionalei de Transport Feroviar Călători Braşov.

Rădulescu a precizat că, în cadrul regionalei, care cuprinde judeţele Braşov, Sibiu, Alba, Mureş, Covasna şi Harghita, nu se mai semnalează alte probleme, iar circulaţia trenurilor se desfăşoară normal. "Din cauza cantităţilor mari de apă ale râului Bâlea, un pilon de beton de susţinere a podului de cale ferată s-a deplasat, fapt care a dus la contorsionarea şinelor de cale ferată pe o porţiune de şapte-opt metri, ceea ce face imposibilă trecerea trenurilor", a declarat inspectorul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

TRENURI DEVIATE
De asemenea, trenul Rapid 452 Braşov - Budapesta a fost nevoit să se întoarcă în Braşov, de unde a plecat pe o rută ocolitoare pe magistrala 3, iar călătorii au fost preluaţi cu autobuze şi duşi până în Vinţu de Jos, unde au fost preluaţi de o garnitură Săgeata Albastră. Alte două trenuri care circulau pe ruta Sibiu - Braşov au fost blocate în dreptul localităţii Cârţa, fiind vorba despre trenul accelerat 1622 şi trenul personal 2506.

×
Subiecte în articol: observator