x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicamentele care te pot lăsa fără permis. Pot da rezultate fals pozitive la Drugtest

Medicamentele care te pot lăsa fără permis. Pot da rezultate fals pozitive la Drugtest

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   15:20
Medicamentele care te pot lăsa fără permis. Pot da rezultate fals pozitive la Drugtest

În contextul în care jumătate dintre testele anti-drog utilizate de polițiști dau rezultate fals-pozitive iată care sunt medicamentele, alimentele și băuturile care trebuie evitate de cei care urcă la volan, pentru a nu risca să rămână fără permis.

Toate medicamentele contraindicate conducătorilor auto sunt inscripționate pe cutie cu un triunghi echilateral, cu vârful în sus, de culoare albă, cu laturile de culoare roșie, având în centru un semn de exclamare de culoare neagră.

Printre acestea se numără cele care conțin substanța activă codeină, care se eliberează doar cu prescripție medicală specială sau în combinație cu alte substanțe active, în medicamente care se pot elibera fără reţetă de la medic.

Există reacţii fals pozitive şi la amfetamine: medicamente pentru diabet, antiemetice sau antialergice.

Reacțiile fals pozitive la cannabinoizi sunt date de antiinflamatorii și antivirale, iar la barbiturice de antiinflamatorii.

Atenţie şi la medicamentele antitusive, multe dintre ele, utilizate pentru răceală şi gripă conţin codeină, care pozitivează testele rapide.

De asemenea, tratamentele cu antibiotice, antialergice, antiepileptice sau vasodilatatoare pot duce la un test fals pozitiv. Mare gijă din nou la prospectul pastilelor pe care vreţi să le luaţi şi să urcaţi la volan.

Rareori, consumul de Ibuprofen simplu poate duce la testarea pozitivă.

Este important de știut că suplimentele cu ulei de cannabis sau cele cu cânepă pot da rezultat fals pozitiv pentru consum de cannabis.

În ceea ce privește alimentele, consumul unei cantități mari de mac, dar și băuturile de tip apă tonică sau energizantele pot duce la pozitivarea testului rapid antidrog.

 

 

 

×