x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Lista Ruşinii - Groparii României", pagină de Internet

"Lista Ruşinii - Groparii României", pagină de Internet

de Veronica Micu    |    16 Iun 2010   •   00:00
"Lista Ruşinii - Groparii României", pagină de Internet

Pe Internet este publicată o pagină web a PSD care conţine o listă cu fotografiile deputaţilor şi senatorilor care au votat ieri în plenul Parlamentului împotriva moţiunii de cenzură prin care se cerea demiterea Guvernului Boc şi, implicit, anularea măsurilor de micşorare a pensiilor şi salariilor bugetarilor.

PSD a lansat site-ul Listarusinii.ro, pe care figurează şi deputatul social-democrat Doina Burcău

PSD a lansat site-ul www.listarusinii.ro, unde sunt afişaţi parlamentarii care au votat împotriva moţiunii de cenzură, la fel ca şi cei care şi-au ascuns votul împotriva demersului opoziţiei, au fost prezenţi dar nu au votat, nu au fost prezenţi sau au plecat înainte de începerea votului.

"Aici poţi afla cine sunt parlamentarii care au susţinut măsurile Guvernului Boc de tăiere a pensiilor şi salariilor cu 15% şi respectiv 25%. Lista ruşinii cuprinde parlamentarii care au validat genocidul social printr-una din următoarele atitudini: au votat deschis, cu bilele la vedere, împotriva moţiunii PSD+PC; şi-au ascuns votul împotriva moţiunii PSD+PC; au fost prezenţi în Parlament, dar nu au votat; nu au fost prezenţi sau au plecat înainte de începerea votului", se arse arată pe pagina principală a site-ului.

De asemenea, pe frontispiciul site-ului sunt postate fotografii reprezentându-i pe Marko Bela, Elena Udrea, Traian Băsescu, Emil Boc, Gabriel Oprea şi Marian Sârbu.

"Fiecare din aceste atitudini a reprezentat un sprijin acordat Guvernului Boc pentru reducerea otova a tuturor pensiilor şi salariilor bugetarilor. Lista ruşinii nu prezintă separat cele patru categorii de parlamentari, pentru că toţi sunt la fel de vinovaţi, indiferent de modul în care şi-au trădat proprii alegători. Toţi parlamentarii din această listă au pus mai mult preţ pe privilegii şi pe comandamente de partid, în dauna mandatului primit din partea propriilor alegători. Nu trebuie uitat că în fruntea Listei ruşinii se află chiar preşedintele Traian Băsescu şi primul ministru Emil Boc, care au luat efectiv decizia tăierii pensiilor şi salariilor", se arată pe pagina principală a site-ului.

Lista prezentată pe site este împărţită după mai multe criterii, astfel încât parlamentarii vizaţi pot fi căutaţi în funcţie de judeţ, de apartenenţa politică, sau de statutul de deputat sau de senator. În total, pe site apar 247 de parlamentari, 177 de deputaţi şi 70 de senatori.

Singurul parlamentar prezent pe site din partea PSD+PC este Doina Burcău.

Ieri, în timpul votului asupra moţiunii de cenzură, câţiva parlamentari ai PSD au lipt pe un panou fotografiile colegilor care au votat contra moţiunii iniţiate de Alianţa PSD+PC. O replică a acestei liste a ruşinii a apărit şi pe Internet.

Un alt site, care poate fi accesat la adresa www.lista-rusinii.com, are următorul mesaj: "Lista ruşinii - Groparii României. Ei sunt cei care ne-au condamnat bunicii, părinţii şi familiile la sărăcie şi mizerie... ei le-au semnat condamnarea la o viaţă şi mai grea!". Apare apoi o fotografie cu premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Basescu îmbrăţişândi-se.

Lista continuă apoi cu parlamentarii democrat-liberali care au votat împotriva moţiunii. Urmează parlamentarii independenţi şi cei ai minorităţilor naţionale, iar, în dreptul fiecăruia, este un link către pagina personală din Camera Deputaţilor sau din Senat.

×
Subiecte în articol: observator