x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

24 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Salvati de la inec


Chiar daca turistii veniti pe Litoral sunt atentionati, multi dintre ei ignora aceste avertismente. Intr-o singura zi, salvamarii din Eforie au reusit sa salveze de la inec sapte persoane.

VREMEA
  • Aer: min.24 max.27°C
  • Apa marii: 20°... 23°C

    MAINE (JOI): Vremea va fi frumoasa, cu cer temporar noros. Dimineata este posibil sa ploua slab.
  • Maxime: 26... 28°C.
  • Minime: 16... 18°C.
  • Apa marii: 19... 22°C.

    POIMAINE (VINERI): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.
  • Maxime: 26... 29°C.
  • Minime: 17... 20°C.
  • Apa marii: 20... 23°C.
  • NAVODARI
    Inspectori, din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorului au constatat faptul ca Sorin M., de 33 de ani, ospatar la o terasa din incinta campingului Navodari, a incasat de la clientii restaurantului 170 de lei noi in plus pentru serviciile oferite. Tanarului i s-a intocmit dosar penal pentru primire de foloase necuvenite, urmand a fi cercetat in stare de libertate.

    CONSTANTA
    Un echipaj de politie din Constanta a fost alertat de cativa martori pentru a interveni langa Hotel Ibis, unde mai multi indivizi s-au luat la bataie. Principala cauza a incidentului au constituit-o sicanele rutiere pe care cei doi soferi si le-au facut reciproc. Verificarile au aratat ca scandalul s-a produs intre Daniel N., de 39 de ani, si Nicolae C., de 31 de ani, pe de-o parte, iar de cealalta, Emil M., de 35 de ani, Mircea P., de 27 de ani, Gabriel C. si Ciprian I., ambii de 25 de ani. Barbatii, ocupanti a doua autoturisme, au trecut de la simple injurii la pumni. Politistii au dispus sanctionarea contraventionala a participantilor la altercatie.

    EFORIE NORD
    Chiar daca turistii veniti pe Litoral sunt atentionati, multi dintre ei ignora aceste avertismente. Si nu de putine ori totul se termina tragic. Intr-o singura zi, salvamarii din Eforie au reusit sa salveze de la inec sapte persoane. Marius Alexandru se afla pe plaja si se uita la prietena lui, care intrase in mare. Deodata a vazut cum fata dispare sub apa. Incercand sa-si ajute prietena, barbatul a pierdut, la randul sau, lupta cu marea. Din fericire, amandoi au putut fi salvati. La fel s-a intamplat si in cazul altor turisti care, indemnati de spiritul de aventura, s-au indepartat prea mult de mal. Numai ca in loc sa mearga seara la o bere cu prietenii, tinerii au ajuns la Spitalul de Urgenta din Constanta.

    MANGALIA
    Zeci de turisti au asistat la un eveniment inedit: un botez pe malul marii. Matei Scriosteanu, din Bucuresti, in varsta de 7 luni, a fost botezat de IPS Teodosie si parintele protopop Iulian, langa Farul Genovez (Turnul Indragostitilor). Acest botez a avut loc doar la cateva zile dupa ce organizatorii Festivalului "Callatis" anuntasera intentia de a crea o noua traditie: botezul de la malul marii. "Aceasta ceremonie a botezului pe care am savarsit-o aici pe malul marii ne aduce aminte de inceputurile botezului din biserica primara. Se cuvine sa punem la inima aceasta legatura sfanta cu biserica de inceput pentru a intelege mai bine cum intotdeauna Dumnezeu a infratit pe om cu firea inconjuratoare", a spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

    CUM NE MAI DISTRAM
  • MAMAIA. Turistii care au venit insotiti de copii, si nu numai, pot petrece clipe minunate in timpul spectacolului sustinut de artistii de la Circul Globus. Elefanti, tigri, camile si cai sunt vedetele care au parasit Bucurestiul pentru a-i distra pe oamenii aflati pe Litoral in aceste zile. Unul dintre cele mai apreciate numere ale circului este sustinut de caii din rasa Albino din Italia. Spre deosebire de alte mamifere de acest gen, Albino au ochii albastri, iar blana are, la randul ei, o culoare speciala. Spectatorii raman uluiti de fiecare data cand apar in arena cele 12 exemplare superbe, care prezinta numere de vals, acrobatii sau piruete. Se pare ca in Europa numerele de acest fel sunt foarte rare, deoarece nimeni nu poate controla cu usurinta atat de multi cai aflati in aceeasi arena.

  • CONSTANTA.
  • Cei care isi doresc sa afle mai multe despre satul dobrogean pot merge la Muzeul de Arta Constanta, care, in aceste zile, gazduieste o expozitie de fotografie realizata in colaborare cu Scoala de Arte si Meserii. Intitulata "Stropi de Lumina", expozitia reda imaginea satului dobrogean Topalu. Fotografiile expuse sunt realizate de catre 13 tineri artisti, care au reusit sa surprinda imagini inedite, prelucrate profesionist. Intrucat in zilele noastre satul si civilizatia rurala tind sa dispara, este de apreciat initiativa realizarii unei asemenea expozitii.

  • COSTINESTI.
  • Turistii care au voce si doresc sa se afirme au posibilitatea sa faca primii pasi in domeniul artistic. In fiecare seara, la terasa "Azur", langa Hotel Forum, se desfasoara seri de karaoke. Daca prietenii v-au spus vreodata ca aveti talent muzical, puteti sa verificati acest lucru. Programul incepe la ora 21:00 si continua pana spre dimineata. Play-list-ul include melodii din anii ’50 pana in prezent, plus un bonus: toate piesele care au fost nominalizate la premiile MTV 2004.
    ×
    Subiecte în articol: observator