x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul românesc a atras peste 30.000 de turişti în minivacanţa de 1 mai

Litoralul românesc a atras peste 30.000 de turişti în minivacanţa de 1 mai

02 Mai 2012   •   13:28
Litoralul românesc a atras peste 30.000 de turişti în minivacanţa de 1 mai

Litoralul romanesc a atras peste 30.000 de turisti in mini-vacanta de 1 Mai, statiunile preferate fiind Mamaia, Costinesti si Vama Veche, a anuntat, miercuri, Asociatia Litoral - Delta Dunarii.

"Statiunile aflate in topul preferintelor turistilor romani au fost Mamaia, Costinesti si Vama Veche, unde gradul de ocupare a fost intre 80% si 100%. Fara indoiala, numarul maxim de turisti a fost atins in statiunea Mamaia, unde au fost organizate cele mai multe evenimente, insa turistii au avut motive de distractie pe intreg litoralul", a declarat presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.

Potrivit sursei citate, colaborarea intre mediul privat (asociatii de promovare si dezvoltare turistica, agenti economici privati, alte asociatii si ONG-uri) si cel public (autoritati locale si centrale) a pus in miscare anul acesta un mecanism esential pentru organizarea cu succes a vacantei de 1 Mai. "Fiecare a contribuit - cu mai mult, sau mai putin efort - insa am reusit sa avem pachete atractive, statiuni si plaje amenajate, evenimente si tot felul de activitati care au atras pe litoral turisti de toate varstele", a explicat Martin.

In opinia acesteia, noutatea acestui an este si faptul ca multi dintre turistii care si-au petrecut mini-vacanta de 1 Mai pe Litoral au facut rezervari si pentru weekend-urile lunii mai, fiind incurajati de prognoza meteo favorabila si pachetele speciale din aceasta perioada, respectiv programul "Litoralul pentru toti". Acesta se desfasoara in perioada 7 mai - 17 iunie 2012, iar pachetele pot fi achizitionate doar de la agentiile membre ANAT.

×