x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta in Dosarul Referendumul

Liviu Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta in Dosarul Referendumul

05 Feb 2015   •   17:12
Liviu Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta in Dosarul Referendumul

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a cerut în fața instanței Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca în ”Dosarul Referendumul” să fie audiat și premierul Victor Ponta.

"Si Ponta, si ceilalti colegi pot aduce informatii importante pentru caz. Ponta este presedintele PSD, daca vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, poate si intrebat si seful partidului", a declarat presedintele executiv al social-democratilor, dupa patru ore de audieri la Inalta Curte in acest dosar.

Liviu Dragnea a precizat ca Victor Ponta a facut, in trecut, o cerere la DNA pentru a fi audiat in dosarul referendumului, insa procurorii i-au respins solicitarea, explicitand ca demersul sau este o noua incercare in acest sens.

Anterior acestei declaratii, chiar Victor Ponta solicitase in mai multe randuri procurorilor chemarea la audieri in acest dosar.
"Domnul Dragnea trebuia sa va mai spuna un lucru si anume ca s-a publicat pe surse, cum se intâmpla in ultimul timp la DNA, o convorbite telefonica in care Dragnea spune sa aduca oameni la vot si pentru asta a fost trimis in judecata. Cel cu care vorbea a primit neinceperea urmaririi penale. Totul este, evident, o mascarada. Eu, in calitate de premier si presedinte al PSD, am cerut să fiu audiat, eventual sa ma inculpe si pe mine domnul procuror, dar nu, «Noi pe Dragnea il vrem»", a spus Ponta.

Intrebat de un reporter Antena 3, daca in cazul in care va fi chemat la audieri, se va prezenta, Victor Ponta a raspuns ferm: "Sigur ca da!"

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA in octombrie 2013, in dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat cs, in calitate de presedinte al C.J. Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60% la vot, care sa garanteze validarea scrutinului.

×