x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liviu Voinea: "Pensiile mărite cu 4 la sută se plătesc în februarie"

Liviu Voinea: "Pensiile mărite cu 4 la sută se plătesc în februarie"

14 Ian 2013   •   18:34
Liviu Voinea: "Pensiile mărite cu 4 la sută se plătesc în februarie"
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a vorbit în ediţia de luni seară e emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, despre majorarea pensiilor cu 4%, măsură implementată deja pentru toate cele 12 luni ale anului 2013.

"Este vorba despre aproximativ 500 de milioane de euro, o cheltuială suplimentară pe parcursul întregului an. Aceşti bani sunt bugetaţi la o creştere de 4% a pensiilor", a declarat Liviu Voinea la Antena 3.

"Pensionarii îşi primesc banii în februarie. Tot atunci primesc şi diferenţa pentru luna ianuarie, pentru că în toate cele 12 luni ale anului 2013 pensiile sunt mărite cu 4%", a adăugat ministrul delegat pentru buget.

"Legea pensiilor are o mulţime de neclarităţi. Una din ele este că indexarea se face cu rata inflaţiei plus jumătate din creşterea salariului realizat. Ori acest realizat îl dă INS, în luna septembrie a anului următor. (...) De aceea trebuie modificată Legea pensiilor, în sensul înlocuirii cuvântului cu ", a declarat Liviu Voinea, explicând astfel motivul pentru ca pensionarii nu şi-au primit luna aceasta pensiile majorate.

×
Subiecte în articol: pensii majorare liviu voinea