x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locotenenţii Alinei Bica din FABRICA DE BANI

Locotenenţii Alinei Bica din FABRICA DE BANI

30 Ian 2015   •   10:28
Locotenenţii Alinei Bica din FABRICA DE BANI

Alături de Alin Cocoș și Adriean Videanu, procurorii anticorupție l-au mai reținut pentru 24 de ore pe MIHĂILESCU IONUŢ FLORIAN, un personaj la prima vedere necunoscut. Potrivit comunicatului DNA, dat publicității astăzi, Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

În acest nou dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi faţă de Alina Bica, fosta șefă a DIICOT fiind acuzată de luare de mită (2 infracţiuni - una în dosarul despăgubirilor, alta in dosarul Tender), abuz în serviciu (2 infracţiuni - un abuz în dosarul despăgubirilor, altul în dosarul lui Videanu-Romgaz) și favorizarea făptuitorului (în dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender pe care l-a ajutat să tergiverseze dosarul în care era judecat pentru devalizarea societăților RAFO-CAROM, scopul fiind scăparea de condamnare prin intervenția termenului de prescripție).

Potrivit comunicatului DNA, "la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte, printre alţii, şi inculpata Bica Alina Mihaela, a aprobat, fără respectarea legislației, valoarea unui teren în suprafaţă de 130 535 mp (peste 13 hectare).

În procedura soluţionării dosarului de despăgubire, prin raportul de evaluare, valoarea terenului a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei.Având în vedere că raportul de evaluare nu rezolva, în sine, problema despăgubirii dacă nu era validat de comisie, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la 3 persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În acest demers, s-a implicat şi inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florin, consilierul Alinei Bica și  apropiat al lui Cocoş Alin, care a intermediat relaţia cu inculpata Bica Alina Mihaela pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire.

Astfel, urmare influenţei exercitate de către inculpaţii Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin asupra inculpatei Bica Alina Mihaela, la data de 15.03.2011 Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor a validat în favoarea beneficiarului suma de 377.282.300 lei. În schimbul influenţei realizate, inculpata Bica Alina Mihaela a primit o cotă parte, egală cu a inculpatului Mihăilescu Ionuţ Florin, dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, ce aparţinea unei rude de-a inculpatului Cocoş Alin (mamei sale naturale, prima soție a lui Dorin Cocoș -nn). Transmiterea dreptului de proprietate a fost realizată cu sprijinul inculpaţilor Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin, prin tranzacţii succesive şi prin persoane interpuse. CITEȘTE AICI ÎNTREG COMUNICATUL DNA

Jurnalul Național a descris filiera locotenților


În 12 ianuarie 2014, Jurnalul Național a scris despre filiera locoteneților Alinei Bica. Arestarea acesteia a scos la lumină mecanismele care funcționau la cel mai înalt nivel pentru stoarcerea unor sume uriașe prin mecanismul retrocedării proprietăților.

Ionut Mihailescu Florin a fost "selectionat" de Bica dintre ofiterii de politie judiciara din DIICOT. Isi urmeaza sefa la Ministerul Justitiei fiind consilier cabinet demnitar. Este promovat de Premierul Boc la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie unde functioneaza pana in 11 aprilie 2012, de unde pleaca prin demisie in preziua caderii guvernului MRU. Este angajat imediat in administrarea holdingului detinut de Ovidiu Tender care avea pe rol un dosar plecat in instanta de la DIICOT.

Mihail Udroiu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a fost "suportul intelectual" al Alinei Bica in elaborarea Noului Cod Penal, fiind detasat la Ministerul Justitiei in perioada cand arestata de acum era secretar de stat.

Locotenentii miscau hartiile, stiau "mersul lucrurilor" si pot fi acum piese de baza in elucidarea intregului mecanism infractional de la "combaterea crimei organizate".

Ionut Mihailescu a fost martor la jocurile de culise dirijate de clanul Cocos pentru rezolvarea dosarului domnului Stelu din "mina de aur" Plumbuita. El a asistat la discutiile in care Bica o presa pe sefa ANRP, Danielescu, sa bage in lucru "bomba lui Stelu". Acelasi Mihailescu Ionut cunoaste conditiile si motivele pentru care VANZATORUL DE DREPTURI LITIGIOASE, Dino Sinigalia a primit cetatenia romana. El era consilierul Alinei Bica la data cand aceasta aproba cererea lui Sinigalia si a avut apoi la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie protectia informatiei asupra dosarului.

Sinigalia este cel care a deschis pista retrocedarii de la Plumbuita incheiate cu o despagubire record. El ar fi luat de la Gheorghe Stelian - alias Domnu Stelu - 1,5 milioane euro pentru vanzarea drepturilor de proprietate aflate in litigiu Primaria Sectorului 2.

Citește Filiera Udrea-Bica-Stelu-Sinigalia. De ce tace SENZORUL DE LA BUCURESTI AL Comisiei Europene?, articol publicat de Jurnalul Național în 12 ianuarie 2014

×
Subiecte în articol: Elena Udrea alina bica