x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Filiera Udrea-Bica-Stelu-Sinigalia. De ce tace SENZORUL DE LA BUCURESTI AL Comisiei Europene?

Filiera Udrea-Bica-Stelu-Sinigalia. De ce tace SENZORUL DE LA BUCURESTI AL Comisiei Europene?

de Dan Constantin    |    12 Ian 2015   •   12:56
Filiera Udrea-Bica-Stelu-Sinigalia. De ce tace SENZORUL DE LA BUCURESTI AL Comisiei Europene?

Arestarea nr 1 din DIICOT a scos la lumina filiera care functiona la cel mai inalt nivel pentru stoarcerea unor sume uriase prin mecanismul retrocedarii proprietatilor.

Alina Bica a fost numita secretar de stat la Ministerul Justitiei in Cabinetul Boc cu sprijinul Elenei Udrea. Cele doua erau prietene foarte bune; potrivit propriilor declaratii, formau generatia femeilor de 40 de ani, iar Udrea tocmai scapase de trei dosare la DIICOT, incheiate cu NUP.

''Generatia'' s-a pus pe treaba. Dosarul retrocedarii din Parcul Plumbuita arata cum se facea aceasta treaba, cu un profit de peste 60 de milioane de euro.

Bica nu lucra singura. avea doi locotenenti care fusesera promovati pentru loalitate. Ei apar in dosarele disjunse din cazul Plumbuita.

Ionut Mihailescu Florentin a fost ''selectionat'' de Bica dintre ofiterii de politie judiciara din DIICOT. Isi urmeaza sefa la Ministerul Justitiei fiind consilier cabinet demnitar. Este promovat de Premierul Boc la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie unde functioneaza pana in 11 aprilie 2012, de unde pleaca prin demisie in preziua caderii guvernului MRU. Este angajat imediat in administrarea holdingului detinut de Ovidiu Tender care avea pe rol un dosar plecat in instanta de la DIICOT.

Mihail Udroiu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a fost ''suportul intelectual'' al Alinei Bica in elaborarea Noului Cod Penal, fiind detasat la Ministerul Justitiei in perioada cand arestata de acum era secretar de stat.

Locotenentii miscau hartiile, stiau ''mersul lucrurilor'' si pot fi acum piese de baza in elucidarea intregului mecanism infractional de la ''combaterea crimei organizate''.

Ionut Mihailescu a fost martor la jocurile de culise dirijate de clanul Cocos pentru rezolvarea dosarului domnului Stelu din ''mina de aur'' Plumbuita. El a asistat la discutiile in care Bica o presa pe sefa ANRP, Danielescu, sa bage in lucru ''bomba lui Stelu''.

Acelasi Mihailescu Ionut Florentin cunoaste conditiile si motivele pentru care VANZATORUL DE DREPTURI LITIGIOASE, Dino Sinigalia a primit cetatenia romana. El era consilierul Alinei Bica la data cand aceasta aproba cererea lui Sinigalia si a avut apoi la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie protectia informatiei asupra dosarului.

Sinigalia este cel care a deschis pista retrocedarii de la Plumbuita incheiate cu o despagubire record. El ar fi luat de la Gheorghe Stelian - alias Domnu Stelu -1,5 milioane euro pentru vanzarea drepturilor de proprietate aflate in litigiu Primaria Sectorului 2.

Dino Sinigalia este un personaj cu mult mai important decat lasa sa transpara dosarul ''Lotului Bica'' trimis in instanta de procurorii DNA. Biografia publica NU DEZVALUIE amanuntul ca plecat din Romania in anii 60. Aceasta incepe cu momentul absolvirii studiilor ingineresti la Koln si continua ca functionar de rang inalt la sediul din Bruxellles al Uniunii Europene. Revine in patria mama pe valul Pactului de Stabilitate pentru Balcani, atunci cand , dupa modelul mesagerului Bodo Hombach s-a ocupat cu harnicie si de afacerile personale. A servit interesele UE in zone sensibile politic si militar, ca Ambasador in Eritreea, Cuba, Republica Dominicana.

Nu este clar daca a primit 1,5 milioane euro de la Stelu DUPA rezolvarea si valorificarea dosarului de retrocedare de la Plumbuita si daca operatiunea a fost paralela cu obtinerea cetateniei romane. Cert este ca Sinigalia, ambasador UE, avand si cetatenie romana este un personaj cvasi-invizibil. La numeroasele termene ale proceselor de recuperare a proprietatii de la Plumbuita nu a fost prezent niciodata. Diplomatii romani aflati cu el simultan la post la Havana nu l-au cunoscut. La Comisia Europeana, la sediul din Bruxelles, nimeni nu pare sa-i fi remarcat prestatia. Avocata de la Bucuresti refuza discutia ;casa din Koln unde are ultima adresa,este acum goala si scoasa la inchiriat .Ciudat, un ambasador al Uniunii Europene,propulsat de Germania, obtine si cetatenia romana , fara ca aceasta sa devina un subiect de interes macar pentru mass-media .

La fel de NEINTERESANT este Sinigalia si pentru PROCURORII DNA care au anchetat filiera frauduloasa a despagubirilor, dar nu au dorit sa stie daca 1,5 milioane de euro a fost o SPAGA sau doar un AVANS pentru alte sume mai mari.

La fel de neinteresata de subiect este si misiunea la Bucuresti a UE, altfel foarte promta si sensibila atunci cand functionari UE sunt implicati in cazuri cel putin controversate. A trecut mai bine de o luna de la semnalarea situatiei in care se afla Sinigalia in retrocedarile din Romania, un subiect fierbinte pentru fondurile publice, si nu exista vreun semn ca senzorul din Vasile Lascar al Bruxellesului s-ar fi sesizat de scandalul in care este vehiculat si numele ambasadorului Dino Sinigalia.

Samburele coruptiei a plecat totusi din proprietatea plina de controverse din Plumbuita.

Cititi si:
Mafia imobiliară ajunge la vârful Comisiei Europene. Ambasadorul Dino Sinigallia primeşte 1,5 milioane euro de la domnu’ Stelu şi cetăţenia română de la Alina Bica


×