x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic de sute de kilograme de droguri prin Portul Constanţa. Lordul mondial al cocainei, capturat de procurorii DIICOT (VIDEO)

Trafic de sute de kilograme de droguri prin Portul Constanţa. Lordul mondial al cocainei, capturat de procurorii DIICOT (VIDEO)

de Veronica Micu    |    16 Ian 2013   •   11:56
Trafic de sute de kilograme de droguri prin Portul Constanţa. Lordul mondial al cocainei, capturat de procurorii DIICOT (VIDEO)

Una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, din Columbia, România, Bulgaria şi Italia, a fost destructurată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii  de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog.

"Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani şi Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme,  pe relaţia America de Sud  - Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi,  transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională.

Inculpaţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România – portul Constanţa.

În acest context, în cursul lunii aprilie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la capturarea cantităţii de aproximativ 50 kilograme cocaină, puritate 93%, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării.

Valoarea drogurilor de mare risc este de 6 milioane Euro.

În prezent, inculpaţii se află in stare de deţinere pe teritoriul Italiei, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni.

Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii  a fost asigurat de către DOS şi SRI. Procurorii D.I.I.C.O.T.  au cooperat  în interesul soluţionării cauzei cu  ofiţerii DEA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Pe parcursul cercetărilor, procurorii D.I.I.C.O.T.  au cooperat şi cu Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale precum şi cu autorităţile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria şi Italia. Suportul tehnic şi informativ al operaţiunii  a fost asigurat de către DOS şi SRI", se arată în comunicatul DIICOT.

×