x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lotul "Andreica", eliberat din cauza unor erori judiciare grave ale procurorilor DNA

Lotul "Andreica", eliberat din cauza unor erori judiciare grave ale procurorilor DNA

30 Mar 2012   •   11:41
Lotul "Andreica", eliberat din cauza unor erori judiciare grave ale procurorilor DNA

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii motivarea deciziei de cercetare a celor sase persoane din lotul "Andreica" in stare de libertate, in aceasta afirmandu-se ca au fost facute erori judiciare grave de catre procurorii DNA.

Conform Realitatea TV, magistratii bucuresteni spun ca unele acuzatiii din dosar nu au fost demonstrate, sumele imputate celor sase nefiind probate de actele depuse la dosar. Totodata se mai arata in motivare ca anchetatorii au incurcat datele din dosar.

In motivare se mai spune ca s-a decis eliberarea celor sase deoarece in redactarea referatului de propunere a arestarii s-au comis erori judiciare. Data recursului nu a fost fixata, procurorii DNA urmand sa ceara din nou arestarea celor sase persoane.

Ioan Andreica, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor si respectiv in Ministerul Dezvoltarii, este acuzat in acest dosar de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, trafic de influenta, dare de mita, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si instigare la spalare de bani in forma continuata, iar Adrian Palade, fost subordonat al lui Andreica la MDRT, este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita si folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

Alaturi de acestia sunt cercetati Lazar Popescu, administrator al mai multor societati comerciale, pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, trafic de influenta, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata, precum si exercitarea de comert in favoarea si pe seama unor societati constituite in tara straina, Ioan Claudiu Sabau, acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si trafic de influenta, in forma continuata, si Mihai Stanescu, administrator al SC Duo Mat SRL, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals intelectual prevazut in Legea contabilitatii si doua infractiuni de spalare de bani.

×