x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucica Bunghez a parasit spitalul

Lucica Bunghez a parasit spitalul

06 Apr 2004   •   00:00

Brasoveanca Lucica Bunghez, operata acum 10 saptamani pentru extirparea unei tumori gigantice, a fost ieri externata din spital. Cand s-a internat, in luna ianuarie, Lucica avea 112 kilograme. Ieri, la externare, cantarea doar 42 de kilograme.

O operatie reusita

La sfarsitul lunii ianuarie, o echipa de medici americani si romani au operat-o cu succes pe Lucica Bunghez. Brasoveanca, in varsta de 46 de ani, avea o tumoare de 70 de kilograme, care o impiedica sa duca o viata normala. Dupa operatie, femeia a suferit trei operatii de autotransplant de piele, pentru acoperirea defectului rezultat ca urmare a interventiei de extirpare a tumorii.

Ministrul Sanatatii a venit la spital

Lucica a avut parte ieri de o externare speciala. La ea a venit nu doar prof. dr. Ioan Lascar, cel care a realizat si coordonat operatiile la care a fost supusa femeia, dar si directorul Spitalului Floreasca si ministrul Sanatatii, dr. Ovidiu Brănzan. Ministrul i-a oferit pacientei un buchet de flori pe care la răndul ei l-a oferit medicului anestezist Ioana Grintescu, o femeie despre care Lucica Bunghez a avut numai cuvinte de lauda.

Si-a dorit mult sa fie sanatoasa

Romănca este, la nivel mondial, al doilea caz de tumoare-gigant excizata cu succes, primul fiind cel al unei americance cu o tumoare de 91 de kilograme, care duce acum o viata normala.

Pofesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirugie Plastica si Reparatorie, a declarat ieri, pentru Mediafax, ca la reusita interventiei a contat foarte mult vointa extraordinara a pacientei de a fi sanatoasa. „Lucica a avut un tonus bun, a fost optimista si acest lucru conteaza foarte mult in vindecarea unei boli", a precizat Lacar. El a adaugat ca analizele pacientei sunt foarte bune dar mentinerea lor la parametri optimi a insemnat un efort extraordinar al echipei compolexe de medici din clinica.

Profesorul Lascar a reamintit ca interventia in sine nu a fost una foarte dificila decat din punctul de vedere al dimensiunii tumorii, deoarece practicile pentru operarea unor astfel de anomalii sunt extrem de frecvente in chirurgia plastica si reparatorie.

In cazul in care ar avea un caz similar, atunci echipa din clinica pe conduce ar putea efectua o astfel de interventie fara o colaborare din afara, a mai spus chirurgul.
Alexandra Ionescu

×
Subiecte în articol: observator