x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lukoil analizează o alianţă strategică cu grupul mexican Pemex

Lukoil analizează o alianţă strategică cu grupul mexican Pemex

13 Noi 2017   •   16:10
Lukoil analizează o alianţă strategică cu grupul mexican Pemex

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, discută demararea unor noi proiecte de producţie în Mexic cu compania petrolieră de stat Pemex, a declarat luni directorul general de la Lukoil, Vagit Alekperov, adăugând că sancţiunile americane nu afectează operaţiunile offshore ale Lukoil din Golful Mexic, transmite Itar Tass. 

"În cursul acestei zile voi avea o întâlnire cu directorul de la Pemex pentru a discuta noi iniţiative, proiecte viitoare. În special aş dori să discutăm despre crearea unei alianţe cu Pemex", a spus Vagit Alekperov. 

Directorul Lukoil a mai spus că grupul petrolier rus va participa la dezvoltarea mai multor perimetre offshore în Golful Mexic, adăugând că sancţiunile americane nu afectează operaţiunile companiei ruseşti în acea regiune. "Sancţiunile nu ne afectează. Avocaţii au verificat toate aspectele", a precizat Alekperov. 

Anterior, Lukoil a câştigat o licitaţie pentru o serie de perimetre offshore în Golful Mexic şi, de asemenea, va participa la dezvoltarea altor trei perimetre în calitate de non-operator. 

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale. 

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Lukoil pemex