x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lumeajustitiei.ro: Oana Hăineală şi Alina Ghica dădeau indicaţii membrilor CSM despre modul în care să voteze

Lumeajustitiei.ro: Oana Hăineală şi Alina Ghica dădeau indicaţii membrilor CSM despre modul în care să voteze

24 Feb 2013   •   22:23
Lumeajustitiei.ro: Oana Hăineală şi Alina Ghica dădeau indicaţii membrilor CSM despre modul în care să voteze
Lumeajustitiei.ro face publice o serie de mesaje expediate de Oana Hăineală şi Alina Ghica unui membru al CSM, prin care i se indica acestuia modul în care ar fi trebuit să voteze anumite puncte înscrise pe ordinea de zi a dezbaterilor din CSM, sesizând în mod oficial DNA cu privire la posibila existenţă a unor fapte de corupţie chiar la vârful CSM.

Un fost angajat al CSM, Angel Gabriel Roşca, a dezvăluit cum, în perioada în care a fost angajat al instituţiei, primind ca telefon de serviciu aparatul ce aparţinuse anterior procurorului Bogdan Gabor, a descoperit o serie de mesaje SMS transmise fostului deţinător de către Oana Hăineală, de Alina Ghica sau de Monica Prejmereanu (purtătorul de cuvânt al CSM).
 
Procurorul Bogdan Gabor fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului Tribunalului Maramureş, a fost ales în funcţia de membru al CSM la alegerile din ianuarie 2012, ca reprezentant în Consiliu al procurorilor de la parchetele de tribunale.

Conform informaţiilor furnizate de lumeajustitiei.ro, din mesajele respective se observă clar cum procurorului Bogdan Gabor îi sunt indicate modul votul la anumite puncte de pe ordinea de zi a CMS.
- “ne roaga Alina sa dam cu DA la pct 13 pup”
- “Sa nu uitam sa dam cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilica”
- “o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi – neacsu, danilet, dumbrava si serban – ca sa se care linistiti in turneul electoral pt roman) noi joi seara plecam la JAI...”
- “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui sa votam impotriva? Eu asa as vota... La comisii la fct de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecatori: opaiog, franguloiu, hancu, marin”

Lumeajustitiei.ro precizează că schimbul de mesaje a avut loc, conform detaliilor furnizate de Angel Gabriel Roşca, înainte ca acesta să primească telefonul, adică undeva în vara lui 2012, când Alina Ghica ocupa funcţia de preşedinte al CSM, iar Oana Hăineală era vicepreşedinte.
De asemenea din schimburile de mesaje, se remarcă modul total ireverenţios prin care cele două se referă în discuţii la unii colegi din CSM -  “dobitoc”, "nesimtit", “cretin”, “porc”, “idioti”, “4pezi”.

În vederea facilitării anchetei, Lumeajustitiei.ro a anunţat că este gata să pună la dispoziţia procurorilor DNA, la cerere, mesajele SMS.

Citiţi mai multe despre acest subiect pe lumeajustitiei.ro

×
Subiecte în articol: Oana Haineala Alina Ghica