x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Odobescu, discuții cu ambasadoarea SUA despre prioritățile în cooperarea bilaterală

Odobescu, discuții cu ambasadoarea SUA despre prioritățile în cooperarea bilaterală

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   20:10
Odobescu, discuții cu ambasadoarea SUA despre prioritățile în cooperarea bilaterală
Sursa foto: Facebook

Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a discutat luni cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec, despre prioritățile în cooperarea bilaterală, în actualul context de securitate.

Ministrul de externe român a apreciat progresele în consolidarea posturii de apărare și descurajare în zona Mării Negre, cu sprijinul SUA și NATO, și a subiliniat precum și necesitatea continuării actualelor eforturi, pe fondul menținerii riscurilor de securitate, amplificate de atacurile cu drone ale Rusiei asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

De asemenea, Luminița Odobescu a arătat importanța continuării sprijinului acordat Ucrainei.

„În ceea ce privește situația din Orientul Mijlociu, Luminița Odobescu a exprimat importanța continuării cooperării strânse cu SUA și partenerii regionali pentru eliberarea tuturor ostaticilor și, respectiv, evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza. A reamintit poziția principială a României referitoare la criza actuală, inclusiv în ceea ce privește necesitatea identificării de modalități de protejare a civililor din enclavă și de asigurare a unui flux continuu de ajutoare umanitare”, transmite MAE, într-un comunicat.

Conform acestuia, ambele părți au salutat intensificarea eforturilor vizând îndeplinirea condițiilor pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

(sursa: Mediafax)

 

×