x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE. Atentionare de calatorie in Serbia - conditii meteo nefavorabile

MAE. Atentionare de calatorie in Serbia - conditii meteo nefavorabile

06 Feb 2015   •   17:39

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia, cu privire la faptul că Institutul de Meteorologie și Hidrologie a instituit pentru data de 6 februarie 2015 cod portocaliu de vânt pentru nord şi nord-estul țării și cod galben de ploi pentru sud, sud-estul și vestul acestei ţări. De asemenea, Institutul de Meteorologie și Hidrologie din Republica Serbia a emis o avertizare de cod galben de ninsori pentru data de 7 februarie 2015, pentru întreg teritoriul Serbiei.

MAE recomandă cetățenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia în intervalul menționat, să conducă prudent, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, să aibă autovehiculele echipate cu cauciucuri de iarnă şi să respecte limitele de viteză și să se conformeze indicațiilor poliției rutiere.

De asemenea, anterior efectuării deplasărilor pe teritoriul Serbiei, MAE recomandă cetăţenilor români să se intereseze cu privire la prognoza meteorologică, accesând link-urile:
http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php?ma_datum=2015-02-06
http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php?ma_datum=2015-02-07

Detalii privind starea drumurilor din Serbia pot fi obținute accesând link-ul:
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Serbiei să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate privind evoluţia condiţiilor meteorologice şi de trafic din această ţară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil, „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

×