x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE avertizase încă de acum două zile despre pericolul răpirii unor persoane în Algeria

MAE avertizase încă de acum două zile despre pericolul răpirii unor persoane în Algeria

17 Ian 2013   •   14:19
MAE avertizase încă de acum două zile despre pericolul răpirii unor persoane în Algeria

"Pe fondul instabilităţii situaţiei securitare din nordul Mali, activitatea teroristă din Algeria a cunoscut o oarecare intensificare, autorităţile locale acţionând pentru contracararea fenomenului în diverse regiuni ale ţării", se precizeaza in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe, publicat acum doua zile pe site-ul insititutiei.

"Pentru siguranţa cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Algeria, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se manifeste atenţie sporită în locurile publice. Ameninţarea teroristă şi pericolul răpirii unor persoane, inclusiv cetăţeni străini, rămân actuale. Autorităţile algeriene menţin starea de alertă a forţelor de intervenţie la un nivel ridicat. Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în timpul deplasării dumneavoastră în Algeria, este indicat să vă informaţi, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, vă recomandăm să accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe(www.mae.ro).

Contactarea autorităţilor române

Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Algeria sau vă aflaţi deja pe teritoriul acestei ţări, vă sfătuim să vă adresaţi Ambasadei României la Alger şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse
", precizeaza sursa citata.

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat astăzi pentru postul de televiziune Al-Jazeera, că între cei 41 de ostatici capturaţi miercuri în Algeria ca represalii la intervenţia aeriană şi terestră a militarilor francezi împotriva bastioanelor islamiste din Mali se află şi un român, informează AFP. Gruparea din care face parte acesta, numită "Brigada mascată", a revendicat luarea de ostatici într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul Alakhbar din Mauritania.

Citeste si: Al-Jazeera: Român răpit în Algeria de gruparea teroristă "Brigada mascată"! Ce solicită răpitorii (VIDEO)

×
Subiecte în articol: mae roman rapit algeria