x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2,5 km de conductă magistrală din Capitală, nemodernizați în ultimii 53 de ani, înlocuiți

2,5 km de conductă magistrală din Capitală, nemodernizați în ultimii 53 de ani, înlocuiți

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   23:00
2,5 km de conductă magistrală din Capitală, nemodernizați în ultimii 53 de ani, înlocuiți
Sursa foto: facebook

Primarul general Nicușor Dan anunță luni că au fost înlocuiți 2,5 km de conductă magistrală pe Bulevardul Timișoara, tronson care nu a fost niciodată modernizat din 1970 când a fost pus în funcțiune.

Primarul Capitalei spune, luni, pe pagina sa de Facebook, faptul că tronsonul de conductă magistrală înlocuit pe Bulevardul Timișoara nu a fost niciodată modernizat din 1970, de când a fost pus în funcțiune.

„Până în luna ianuarie, lucrătorii Energetica Servicii vor finaliza întreg proiectul de 3,6 km, cu mult mai devreme decât termenul estimat în contract. Am verificat astăzi (luni - n.r.) stadiul lucrărilor pe șantier și am văzut că este o lucrare complexă și dificilă, întrucât rețeaua de termoficare este situată sub infrastructura de tramvai, iar țevile de tur-retur nu sunt poziționate una lânga alta, ci sunt suprapuse”, spune Dan.

Potrivit edilului, rețeaua alimentează 32 de module termice, şapte instituţii publice, printre care o unitate militară și o secţie de Poliţie, şcoli, grădiniţe, 50 de blocuri și peste 7.700 de consumatori din cartierele Rahova, Militari și Drumul Taberei.

Tramvaiul 25 a fost repus din week-end în circulație și merge alternativ, pe un singur fir la intervale de cinci minute.

 

×
Subiecte în articol: magistrala modernizare conducta