x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistrații implicați în cazul fetei violate din Vaslui sunt cercetați disciplinar (UPDATE)

Magistrații implicați în cazul fetei violate din Vaslui sunt cercetați disciplinar (UPDATE)

24 Iul 2015   •   13:43
Magistrații implicați în cazul fetei violate din Vaslui sunt cercetați disciplinar (UPDATE)

Inspecţia Judiciară informează vineri că a început cercetarea disciplinarea faţă de unii magistraţi implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui care are ca obiect săvârşirea infracţiunii de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

"Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal", se precizează într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare transmis vineri AGERPRES.

Cercetarea disciplinară a fost începută, conform sursei citate, pentru "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă" şi pentru "nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente" din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

"Cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate", subliniază reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Fapta cercetată de Inspecţia Judiciară s-a petrecut la 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00.

O elevă s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni şi au întreţinut raporturi sexuale cu victima împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale.

'În jurul orei 22,30, tinerii au condus victima la domiciliul său şi i-au recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinţilor, care au sesizat poliţiştii prin apel la numărul de urgenţă 112. De asemenea, a fost solicitată şi o ambulanţă, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru îngrijiri medicale', potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

La 19 iunie 2015, magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri.

×