x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI a primit întăriri de la MApN

MAI a primit întăriri de la MApN

de Diana Scarlat    |    29 Iul 2017   •   12:55
MAI a primit întăriri de la MApN

În contextul crizei de angajați în Ministerul Afacerilor Interne, ieri au fost deja încadrați în MAI primii 57 de absolvenți ai Academiei Tehnice Militare, devenind ofițeri ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General de Aviație. Anul acesta este cea mai numeroasă promoție pregătită de Academia Tehnică Militară pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

 

Cei 57 de absolvenți au specializare în domenii precum IT, transmisiuni, echipamente electrice, armament, construcții și aviație. Unul dintre cei nouă șefi de promoție ai Academiei este subinspectorul de poliție Mircea Ionuț Borcan. “Este nevoie de voi în sistemul de ordine publică și siguranță națională! Este nevoie de tinerețe și schimbare într-un sistem care are menirea de a răspunde unor provocări din ce în ce mai complexe, într-un domeniu care oferă răspunsuri concrete oricăror amenințări la adresa integrității teritoriale a României sau a siguranței cetățenilor acestei țări”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la ceremonia de absolvire a Promoției 2017 a Academiei Tehnice Militare.

 

În contextul implementării unor măsuri pe termen scurt care să reducă din deficitul de personal cu care se confruntă, Ministerul Afacerilor Interne va continua să solicite un număr mare de locuri alocate de Academia Tehnică Militară și de alte instituții de formare profesională din domeniul siguranței naționale, în paralel cu suplimentarea la maxim a numărului de elevi și studenți care vor fi pregătiți în instituțiile de învățământ din MAI. Actualul deficit de ofițeri operativi în MAI este de circa 20.000 în Poliție și circa 5.000 în Jandarmerie.

 

×
Subiecte în articol: ministerul afacerilor interne