x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mult de 60 de femei vor să dea în judecată Google pentru sexism și diferențe salariale

Mai mult de 60 de femei vor să dea în judecată Google pentru sexism și diferențe salariale

09 Aug 2017   •   12:12
Mai mult de 60 de femei vor să dea în judecată Google pentru sexism și diferențe salariale

Mai mult de 60 de femei, foste și actuale angajate Google, vor să dea în judecată compania pentru sexism și salarii diferențiale împotriva femeilor. Compania are de-a face cu o profundă criză, fiind acuzată de discriminare, relatează The Guardian.

Avocat pentru drepturile omului, James Finberg, a declarat că angajatele de la Google sunt plătite mai puțin decât bărbații, în ciuda faptului că au calificări egale și poziții similare. Alte femei s-au confruntat cu dificultăți în încercarea de a avansa în cadrul companiei din cauza „culturii ostile împotriva femeilor”, a mai spus James Finberg.

Un proces împotriva discriminării de gen se va baza pe cazul adus de Departamentul Muncii din SUA, care critică sistemul de plată pentru femei de la Google și care a convins un judecător să ceară companiei documente privind modul de plată.

Google neagă orice acuzație referitoare la salarii discriminatoare. Finberg, care a intervievat în jur de 60 de femei care ar putea fi parte din proces, a declarat că acestea au afirmat că există prejudecăți care rănesc femeile în cadrul companiei.

Mai multe femei intervievate de către avocat au declarat că obțin mai puțin cu 40,000 de dolari decât colegii bărbați, făcând aceeași treabă.

O femeie care a fost în poziția de senior manager la Google a declarat că bărbații aflați în aceeași poziție cu ea câștigau cu zeci de mii de dolari mai mult și, la un moment dat, un bărbat care s-a alăturat echipei ei avea salariul mai mare decât ea, deși aceasta avea o poziție superioară față de a lui.

×