La dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov nu au fost primite apeluri pentru a interveni ca urmare a cutremurului cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter, revizuită ulterior la 5,3, ce a avut loc sâmbătă dimineaţă la orele 02,11, se arată într-o informare a instituţiei transmisă, sâmbătă, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, au fost însă apeluri prin care cetăţenii întrebau cum ar trebui să procedeze imediat după cutremur, să părăsească sau nu locuinţa.
În Centrul Istoric a fost trimisă o autospecială în recunoaştere pentru a fi identificate problemele apărute.
Cutremurul a fost resimţit puternic în Bucureşti şi Republica Moldova, potrivit martorilor oculari.
Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a avut loc sâmbătă dimineaţă la orele 02,11 în România, în zona Vrancea, conform unui anunţ al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, magnitudinea seismului fiind revizuită, ulterior, la 5,3, a anunţat, pe Twitter, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Magnitudinea anunţată iniţial a fost de 5,6, preluată şi de agenţia americană United States Geological Survey (USGS).
Potrivit USGS, seismul s-a produs la şapte kilometri vest de comuna Nereju, judeţul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri.
În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,3 grade pe scara Richter.
În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter şi s-a înregistrat în data de 29 martie, în judeţul Buzău.
Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti. AGERPRES