x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe trenuri au întârzieri între 20 şi 60 de minute din cauza furtului componentelor feroviare

Mai multe trenuri au întârzieri între 20 şi 60 de minute din cauza furtului componentelor feroviare

23 Apr 2012   •   08:01
Mai multe trenuri au întârzieri între 20 şi 60 de minute din cauza furtului componentelor feroviare

Trenurile care fac legatura intre Bucuresti si Constanta, Brasov, Timisoara au intarzieri intre 20 si 60 de minute, dupa ce au fost furate componente feroviare, in apropierea statiilor Dor Marunt, Sarulesti si Baneasa, a anuntat, luni, Compania "CFR".

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA,, trenurile care circula pe relatiile Bucuresti - Constanta (si retur), Bucuresti - Brasov (si retur) si Bucuresti - Timisoara (si retur) inregistreaza intarzieri in grafic cuprinse intre 20 si 60 de minute, "din cauza actiunilor de sustragere a unor componente din sistemul de dirijare a traficului, actiuni savarsite in acest weekend de persoane necunoscute".

Furturi de componente feroviare din apropierea statiilor CF Dor Marunt, Sarulesti, Baneasa si pe relatiile Gradinari - Vadu Lat si Timisu de Jos - Darste au fost anuntate reprezentantilor Politiei Transport Feroviar, a precizat sursa citata.

"Echipele de interventie feroviare desfasoara lucrari pentru inlocuirea componentelor feroviare sustrase in mod repetat de persoane necunoscute si de remediere a defectiunilor survenite la instalatiile de dirijare a traficului, in urma savarsirii acestor actiuni infractionale. Lucrarile de reparatii la infrastructura feroviara si de inlocuire a elementelor sustrase se vor desfasura si in perioada urmatoare, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta", se mai arata in comunicatul citat.

Potrivit OUG 31/2011, achitionarea materialelor feroase si neferoase utilizate in activitatea feroviara este interzisa si constituie contraventie, fiind sanctionata cu amenda de la 20.000 de lei la 40.000 de lei. Pe langa amenda, cei care achizitioneaza astfel de materiale vor plati si tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare in cauza si a manoperei aferente. (Mediafax)

×