x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI trimite în stradă forţele de ordine, în noaptea de Revelion. Petardele şi pocnitorile sunt interzise

MAI trimite în stradă forţele de ordine, în noaptea de Revelion. Petardele şi pocnitorile sunt interzise

30 Dec 2015   •   12:59
MAI trimite în stradă forţele de ordine, în noaptea de Revelion. Petardele şi pocnitorile sunt interzise
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Peste 37.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi în ultima zi a anului pentru a asigura măsurile de ordine publică, inclusiv la cele aproape 150 de manifestări publice care vor fi organizate în noaptea de Revelion, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit estimărilor, la aproximativ 40 dintre evenimentele publice programate pentru noaptea dintre ani, numărul de participanţi ar putea ajunge până la 3.000, iar la 30 de manifestări - va fi chiar mai mare.

''Efectivele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar şi pentru combaterea infracţiunilor grave, obiectivul principal al MAI fiind creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin menţinerea unui nivel ridicat de siguranţă publică, aşa cum s-a realizat în perioada Crăciunului'', precizează MAI.

Pentru a preveni incidentele cauzate de utilizarea articolelor pirotehnice, de la începutul lunii decembrie şi până în prezent, structurile MAI au intensificat acţiunile de control, în urma acestora fiind confiscate peste 38 de tone de materiale pirotehnice.

Pentru această perioadă de sărbători, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus mai multe măsuri organizatorice cuprinse în Planul de acţiune ''Sărbători de Iarnă în Siguranţă'', stabilind ca priorităţi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, menţinerea ordinii publice, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor grave.

×