x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI: A fost lansată a doua versiune a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă

MAI: A fost lansată a doua versiune a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   19:00
MAI: A fost lansată a doua versiune a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat, vineri, cea de-a doua versiune a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă - FII PREGĂTIT, prilej cu care s-a făcut o demonstraţie cu asistentul virtual al site-ului, realizat pe tehnologia Open AI - inteligenţă artificială, acesta răspunzând la întrebări privind primul ajutor şi pe situaţii de urgenţă.

"Este un sistem realizat într-o nouă tehnologie care integrează portalul cu aplicaţia DSU şi cu site-ul DSU la un loc. Dacă vin alerte pe aplicaţia DSU, le veţi vedea şi pe site-ul FII PREGĂTIT, în timp real. În acelaşi timp, este un nou design care permite o navigare mai uşoară, o accesibilitate mai uşoară a oamenilor. Nu e varianta finală. O să vedeţi pe parcursul săptămânilor şi lunilor care vin ghidul special pentru copii, care va fi făcut cu animaţii, O să vedeţi site-ul în sine tradus în mai multe limbi de circulaţie internaţională. Asistentul virtual al site-ului este făcut pe tehnologia Open AI - inteligenţă artificială, a fost exersat şi pregătit pentru a răspunde întrebărilor pe situaţii de urgenţă. Putem să-l întrebăm şi pe pe prim ajutor, şi pe situaţii de urgenţă", a precizat Arafat.

 

 

×
Subiecte în articol: măi platforma situatii urgenta